International English Language Testing System
آزمون IELTS یک آزمون بین المللی است که جهت سنجش میزان آمادگی داوطلبان برای ادامه تحصیل ، فراگیری مهارت های تخصصی و یا کار و اقامت در کشورهای انگلیسی زبان طراحی شده است .
این آزمون به صورت مشترک توسط دانشگاه کمبریج ، کنسول بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا در بیش از 500 مرکز در 120 کشور جهان برگزار می شود و سالانه حدود یک و نیم میلیون نفر در آن شرکت می کنند .
این آزمون در دو نوع مختلف برگزار می گردد :
آکادمیک ( Academic ) و عمومی ( General Training )
افرادی که قصد تکمیل تحصیلات خود در دانشگاههای انگلیسی زبان را در مقطع کارشناسی به بالا دارند ، باید از نوع آکادمیک این آزمون و افرادی که به منظور گذراندن دوره های کوتاه مدت فنی و حرفه ای ، اخذ دیپلم ، کار و یا اقامت قصد سفر به کشورهای انگلیسی زبان را دارند ، باید از نوع عمومی این آزمون استفاده کنند .
ثبت نام آزمون IELTS در ایران از طریق سایت سازمان سنجش ( www.sanjesh.org ) انجام می گیرد و آزمون آن در دو مرحله کتبی ( خواندن ، نوشتن ، شنیدن ) و شفاهی برگزار می گردد و نتیجه آن 13 روز پس از امتحان آماده می باشد .
نمره مورد نیاز IELTS برای کسانی که قصد مهاجرت دارند بین 5 تا 7 می باشد .
نمره مورد نیاز IELTS برای قبولی در دانشگاه های ممتاز بین المللی در رشته های غیر پزشکی بالاتر از 5/6 و در رشته های پزشکی و حقوق بالاتر از 5/7 می باشد .
موسسه سخن سرایان با داشتن تجربه ای گرانبها در این زمینه و در اختیار داشتن اساتید مجرب و برنامه مدون ، اخذ IELTS با نمره مورد نظر را به داوطلبان با سطح زبان پیشرفته در صورت شرکت در این دوره نوید می دهد .
آشنايی با بخشهای مختلف آزمون
در آزمون آيلتس کلیه مهارت های اصلی آموزش زبان، يعنی مهارت های شنیدن، صحبت کردن مصاحبه ( خواندن و نوشتن ) Listening , Speaking, Reading, Writing مورد ارزيابی قرار می گیرند . اگر چه دو بخش شنیدن و صحبت کردن در هر دو نوع آکادمیک و عمومی کاملاً يکسان است، ولی دو بخش ديگر خواندن و نوشتن به صورت جداگانه و متفاوت برگزار می شود .
جدول زير مدت زمان تخصیص يافته به بخش های مختلف اين آزمون را نشان می دهد :
Time to Answer each question Number of questions Total amount of time allotted Sub-test
second 45 40 30 minutes Listening
second 45 40 60 minutes Reading
minutes 30 2 60 minutes Writing
minutes ( 11-14 ) Speaking - -
Total test time: ~2 hours 45 minutes
نمره قبولی :
در آزمون آيلتس هیچ حد نصابی برای قبولی وجود ندارد، بلکه مؤسسات و دانشگاههای مختلف حد نصاب مورد قبول خود را دارند. اما بطور کلی 9 نمره يا band در نظر گرفته شده است که در آن نمره 9 عالی ، نمره 7 خوب ، نمره 5 متوسط و نمره 3 به پايین ضعیف محسوب می شود .
در زير band های مختلف اين آزمون بیان شده است :
( Expert user ) 9
( Very good user ) 8
( Good user ) 7
( Competent user ) 6
( Modest user ) 5
( Limited user ) 4
( Extremely limited user ) 3
( Intermittent user ) 2
( Non user ) 1
( Did not attempt the test ) 0
نکاتی برای روز آزمون :
1 گذرنامه يا کارت شناسايی ملی را همراه خود بیاوريد
مشخصات شما بايد با آنچه در فرم درخواست آزمون IELTS ارائه کرده ايد, مطابقت داشته باشد. اگر شما مدرک شناسايی معتبر نداشته باشید , قادر به شرکت در آزمون نخواهید بود.
وسايل مورد نیاز برای آزمون خودکار , مداد و پاک کن می باشند.
2٫ در طول آزمون
دستورالعمل های ناظران را دنبال کنید و اگر ترديد داشتید دست خود را بلند کنید تا ناظرين به شما کمک کنند.
اگر فکر می کنید که برگه سوالاتی که دريافت نموده ايد نادرست است و يا اينکه برگه سوالات ناقص يا خوانا است , به ناظر اطلاع دهید.
شما جايز به پرسیدن هیچ گونه توضیح درباره سوالات نمی باشید.
3 شما نباید :
نبايد تقلب کنید, از کار داوطلبین ديگر کپی برداری کنید و يا در آزمون اخلال ايجاد کنید.
نبايد از وسايلی مانند فرهنگ لغت ,پیجر ,غلط ياب ,ضبط صوت الکترونیکی و يا تلفن همراه استفاده کنید . در اينصورت محروم خواهید شد.
پس از شروع آزمون نبايد با ساير شرکت کنندگان صحبت يا بحث نمايید. نبايد در اتاق آزمون سیگار نکشید, چیزی بخوريد و يا بنوشید.
نبايد هیچ قسمتی از آزمون را تکثیر و پراکنده کنید. در اين صورت رد صلاحیت می شويد و تحت تعقیب قانونی قرار می گیريد.
نبايد هیچ چیزی را از اتاق آزمون خارج کنید از جمله برگه سوالات, برگه پاسخ ها و چک نويس ها. البته فقط محدود به اين اشیاء نمی شود.
نبايد اتاق آزمون را بدون اجازه ترک کنید .
نکات آزمون آيلتس :
در اينجا چند راهنمايی کوتاه برای تمرين زبان انگلیسی و انجام آزمون ارائه می کنیم:
تمرين اعتماد به نفس
مهارت های زبان انگلیسی خود را با تمرينات رسمی IELTS و يا از طريق کتاب ها يا دوره های ديگر تمرين کنید.
جهت درک هرچه بیشتر آزمون، اطلاعات کتابچه مربوط به شرکت کنندگان را دانلود کنید. تا جايی که می توانید انگلیسی بخوانید، بنويسید و گوش دهید.
با دوستان خود مکالمه به زبان انگلیسی را تمرين کنید. از راديو، تلويزيون و وب جهت خواندن و شنیدن متون مختلف انگلیسی استفاده کنید .
به موقع در آزمون حاضر شويد
سعی کنید آرام و راحت باشید
شب قبل از آزمون خود به خوبی بخوابید. از مطالعه فشرده در شب آزمون بپرهیزيد.
سعی کنید در مرکز آزمون خونسرد بمانید. رفتار کارکنان مرکز با شما دوستانه خواهد بود و به شما کمک خواهند کرد.
قبل از آزمون مقررات مربوط به امتحان را مطالعه نمايید تا با قوانین آشنا شويد. يک کپی از قوانین در فرم درخواست IELTS شما وجود دارد .
دستورالعمل ها را دنبال کنید :
به سخنان ناظرين به دقت گوش کنید و دستورالعمل ها برای شرکت در آزمون را دنبال کنید. وقتی که برگه آزمون را باز می کنید قبل از نوشتن هر چیز، در ابتدا دستورالعمل ها را بخوانید امتیاز خود را با بی دقتی در اشتباهاتی مبنی بر درست نخواندن سوال از دست ندهید.
زمان را کنترل کنید
در هر اتاق آزمون يک ساعت بر روی ديوار نصب شده است. برای اينکه بتوانید به تمام سوالات پاسخ دهید، زمان را کنترل کنید.
هر بخش، خود از چندين قسمت تشکیل شده است. به هر قسمت زمان کافی اختصاص دهید. برخی از سوالات محدوديت زمانی دارند .
نمره 1 الی 9 آيلتس :
هیچگونه مردودی يا قبولی در آيلتس وجود ندارد. شرکت کنندگان بر حسب عملکرد خود در آزمون، با استفاده از نمراتی از 1 تا ۵ برای هر بخش از آزمون توان شنیداری، خواندن، نوشتن و صحبت کردن نمره دريافت می نمايند. نتايج شما از کل چهار بخش نمره نهايی سطح شما را به تشکیل می دهد.
اين سیستم ۵ سطحی، نمرات را به روشی هماهنگ در هر کجا و در هر زمان که آزمون برگزار گردد، اندازه گیری می نمايد. اين روند برای همه در سطح بین المللی قابل درک و شناخته شده است و به شما ارزشی معتبر در سطح بین المللی می دهد .
مقیاس 9 سطحی آيلتس :
سطح 9 : کاربر خبره Expert User : حکم فردی کاملاً مسلط بر زبان انگلیسی را دارد؛ زبانی مناسب، دقیق و روان با درک مطلب کامل از مشخصه های آن می باشند.
سطح ۸ : کاربر بسیار خوب Very good User : دارای تسلط کامل بر زبان است و تنها گاهی بی دقتیها و نامناسباتی نامنظم دارد. ممکن است در وضعیتهايی که قبلاً در آن قرار نگرفته درک مطلبی غلط داشته باشد. از پس مباحث جزئی و پیچیده به خوبی بر می آيد.
سطح 7 : کاربر خوب Good User : دارای تسلط کامل بر زبان است اگر چه که گاهاً با بی دقتی، نامناسبات و درک غلط در برخی موقعیتها همراه است. در کل به خوبی از پس پیچیدگی زبان بر می آيد و استدلال جزئیات را درک می نمايد
سطح 6 : کاربری با صلاحیت Competent User : در کل تسلط موثر بر زبان دارد؛ علیرغم برخی بی دقتیها، نامناسبات و درک غلط. اين داوطلب می تواند از پس پیچیدگی نسبی زبان خصوصاً در وضعیتهايی نا آشنا برآيد .
سطح 5 : کاربر متوسط Modest User : تاحدی تسلط بر زبان دارد و خود رابا مفهوم کلی در بیشتر وضعیتها سازگار می نمايد؛ اگر چه که احتمال دارد اشتباهات زيادی داشته باشد. بايستی قادر باشد در زمینه و رشته خود از پس روابط ساده و مقدماتی برآيد.
سطح 4 : کاربر مشروط Limited User : تسلط بر مقدمات به وضعیتهای آشنا محدود می باشد. غالباً با درک و بیان مشکل دارد. قادر نیست از زبانی پیچیده استفاده نمايد .
سطح 3 : کاربری بی نهايت مشروط Extremely Limited User : تنها مفهوم کلی را در وضعیتهايی مشابه درک نموده و انتقال می دهد. غالباً در روابط وقفه و مکث دارد .
سطح 2 : کاربر بینابین Intermittent User : به جز برای بیشتر اطلاعات لحظه ای که با استفاده از لغاتی جدا يا فرمولی کوتاه در وضعیتهای مشابه صورت می گیرد و در برآوردن نیازهای اولیه هیچ گونه برقراری ارتباطی امکان پذير نمی باشد. در درک گفتاری و نوشتاری به زبان انگلیسی مشکلات زيادی دارد .
سطح 1 : غیر کاربر Non User : ضرورتاً هیچ توانايی در استفاده از زبان ندارد و احتمالاً تا حد چند لغت جداگانه از زبان انگلیسی اطلاع دارد .
سطح صفر : Did not attempt the test : در آزمون شرکت نکرده است؛ هیچ اطلاعات قابل ارزيابی ارائه نشده .
MSRT يا همان MCHE
آزمون MSRT در واقع همان MCHE است که توسط اداره بورس و امور دانشجويان خارج وزارت علوم نام آن تغییر پیدا کرده است. اما تفاوتی در آزمون ايجاد نشده است و کلیه سرفصل ها مانند قبل در قالب چهار مهارت شنیداری، درک مطلب، لغت و ساختار مورد آزمايش قرار می گیرد. مدرک اين آزمون تنها در داخل کشور اعتبار دارد .
برای قبولی در آزمون زبان دکترا يا همان MSRT بايد به نکات زير دقت کنید. در اينجا ما به بررسی سوالاتی که توسط متقاضیان ازمون MSRT مطرح شده است می پردازيم .
سوالاتی در مورد MSRT که توسط بسیاری از متقاضیان مطرح می شود :
زمون MSRT چند وقت يک بار برگزار می شود ؟
تقريبا هر ماه يک بار اين آزمون برگزار می شود .
آزمون MSRT چه مهارتهايی را در بر می گیرد؟ و هر مهارت در آزمون شامل چند سوال است ؟
برای قبولی در آزمون زبان دکترا يا همان MSRT بايد توانايی خود را در چهار مهارت زير تقويت کنید:
Structure- Listening- Reading- Vocabulary
اين آزمون از سه قسمت تشکیل شده است:
- 1 Listening Comprehension : شامل 30 تست می باشد .
اين قسمت از 30 تست تشکیل شده است و در آن از مکالمات کوتاه Short Conversation استفاده می شود که در آن دو نفر يک مکالمه کوتاه انجام داده و سپس سوال پرسیده می شود. بايد توجه داشته باشید برای پاسخگويی به سوالات اين بخش بايد روی صحبتهای نفر دوم بیشتر توجه نمود .
2- Structure and Written Expression : اين قسمت شامل 30 تست می باشد که 15 مورد آن مربوط به Structure و 15 تست ديگر مربوط به Written Expression می باشد.
3- Reading Comprehension : از 40 تست تشکیل شده که معمولا شامل 4 متن جداگانه می باشد .
بخش شنیداری شامل 30 پرسش و 15 دقیقه زمان
بخش ساختار شامل 30 پرسش و 20 دقیقه زمان
درک مطلب و لغت شامل 40 پرسش و 40 دقیقه زمان
کل آزمون شامل 100 پرسش و 75 دقیفه زمان
آيا در آزمون MSRT نمره منفی لحاظ می شود ؟
خیر
تولیمو چیست؟
تولیمو يا TOLIMO ، مخفف The Test of Language by the Iranian Measurement Organization می باشد که توسط سازمان سنجش آموزش کشور طراحی و اجرا میشود که در واقع آزمونی استاندارد برای تعیین سطح دانش زبان انگلیسی می باشد. بیشتر متقاضیان این آزمون را داوطلبان دکتری تشکیل می دهند زيرا داشتن يک نمره زبان )تولیمو، تافل، MCHE و ...(برای قبولی در آزمون دکترا لازم است.
دفترچه سوالات و نحوه پاسخگويي :
در جلسه آزمون به هر يک از داوطلبان زبان انگلیسی پیشرفته (TOLIMO) دو دفترچه سوال داده میشود که يک دفترچه تشريحي دفترچه شماره 1 و دفترچه ديگر تستی دفترچه شماره 2 خواهد بود.
داوطلبان بايد پاسخ سوال تشريحی را در همان دفترچه و پاسخ سوالات تستی را در پاسخنامه پاسخ بدهند
تعداد سوالات و مدت پاسخگويی :
- دفترچه شماره 1
يک سوال تشرحي نوشتاری Writing که داوطلب 30 دقیقه فرصت دارد پاسخ را در همان دفترچه سوال بنويسد .
- دفترچه شماره 2
حاوي 140 سوال تستی شامل ساختار و نوشتار زبانی ( Structure and written expression ، خواندن و درک مطلب Reading comprehension و درک مطلب شفاهي يا شنیداري Listening comprehension مي باشد که داوطلبان بايد طبق زمانبندی زير به اين سوالات پاسخ بدهند:
ساختار و نوشتار زبانی 40 سوال و مدت پاسخگويي 30 دقیقه
خواندن و درك مطلب 50 سوال و مدت پاسخگويي 55 دقیقه
درك مطلب شفاهی 50 سوال و مدت پاسخگويي 35 دقیقه
تذکر مهم :
در جلسه آزمون منحصرا سوالات بخش شنیداري از بلندگو پخش مي شود و داوطلبان بايد با توجه به - متن سوال که از بلندگو پخش مي شود، نسبت به انتخاب يکي از 4 گزينه اي که در رابطه با سوال مربوط به اين بخش درج گرديده، اقدام و با توجه به شماره سوال مربوط در پاسخنامه، علامتگذاري نمايند.
متن سوالات شنیداري فقط يک بار از بلندگو پخش مي شود و قابل تکرار نیست.
محاسبه نمره :
نمره هر قسمت آزمون در مقیاس معمول محاسبه و ده برابر میانگین اين نمرات به عنوان نمره كل منظور می شود. دامنه نمره كل از 310 تا 677 است.
نمره بالاتر از 600 عالی، بین 520 تا 599 خوب، بین 480 تا 519 متوسط و كمتر از 479 ضعیف تلقی می شود.
لازم به ذكر است كه بخش نوشتاری نمره جداگانه دارد و نمره آن بین 1 الی 6 می باشد كه در كنار نمره كل در كارنامه درج می شود .
آزمون GRE چیست ؟
آزمون GRE مخفف عبارت Graduate Records Examination می باشد .
دانشگاه های آمريکا و برخی از دانشگاه های بسیار معتبر کشورهای ديگر عمدتا کانادا نمره ی اين امتحان را به عنوان يکی از مدارک درخواستِ پذيرش در مقاطع بالاتر از کارشناسی لازم دارند .
نوع عمومی امتحان GRE شامل سه بخش می باشد :
Quantitative رياضیات
Verbal واژه
Analytical Writing بخش نوشتاری
بخش رياضیات اين امتحان ساده و در حد کتاب های دبیرستان است. نمره اين بخش از 800 می باشد .
Quantitative :
در امتحان 2 سری سوال 30 تايی برای بخش رياضیات بايد جواب دهید. بخشی که در اين امتحان امکان غلط زدن را افزايش می دهد مربوط به بخش سوالات نموداری است که در اين بخش يک نمودار داده شده و از شما چند سوال پرسیده می شود. در اين بخش دقت بیشتری نمايید .
Verbal :
تمام اين امتحان بخش واژه آن است که نیاز با دانش بسیار بالايی از دايره لغات پیچیده ای دارد که بعضا معنی فارسی آن نیز به گوش ما نخورده است .
سوالات اين بخش 5 گزينه ای است و نمره منفی ندارد. اين بخش شامل دو سری سوال 38 تايی می باشد کسب نمره بالای 400 از 800 در اين امتحان واقعا خوب است و شما با کسب مجموع 1200 حتی در 10 دانشگاه اول آمريکا نیز شانس داريد .
هر کدام از اين 38 سوال در 4 فرم زير می باشند:
بخش مترادف و متضاد : در اين بخش شما بايد از 5 گزينه يک کلمه را که مخالف کلمه داده شده است را علامت بزنید.
بخش جای خالی: يک جمله نسبتا پیچیده داده می شود و يک يا دو جای خالی را بايد با گزينه ها پر کنید.
بخش تطابق لغات : دو لغت مانند کتاب، دفتر داده می شود. در 5 گزينه شما بايد شبیه ترين گزينه را که ارتباط آنها مانند اين جفت می باشد را پیدا نمايید.
خواندن : در اين بخش دو يا سه متن نسبتا پیچیده داده می شود که بايد با توجه به آنها به سوالات پاسخ دهید .
Analytical Writing :
شامل نوشتن دو انشا می باشد. انشای اول دارای 45 دقیقه و دومی دارای 30 دقیقه زمان است. در بخش اول به شما دو موضوع داده می شود که به مراتب از موضوعات تافل مشکلتر است. شما بايد يکی را به دلخواه انتخاب کرده و برای آن بنويسید. تحلیل دقیق موضوع، گرامر نسبتا پیچیده، تعداد لغات و .. در اين بخش بر روی نمره شما تاثیر بسزايی دارند .
نمره اين بخش نیز از 6 محاسبه می شود که نمره 4 واقعا خوب است و گرفتن ان از معادل تافل آن سخت تر است. در بخش دوم، در حدود چند خط يک موضوعی توضیح داده می شود. اين موضوع ظاهرا منطقی به نظر می رسد ولی در اصل اينطور نیست و دارای اشکالاتی است که شما بايد آنها را باز کنید .
هدف از آزمون GRE چیست ؟
هدف آن سنجش توانايی ها و معلومات فارغ التحصیلان می باشد. اين آزمون معمولا برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر از کارشناسی مورد نیاز می باشد .
دانشگاه های آمريکايی و کانادايی معمولا داشتن نمره بالا در اين آزمون را يکی از شرايط ادامه تحصیل قرار می دهند زيرا آنها معتقدند که دانشجويان علاوه بر ياد گرفتن مطالب علمی و تخصصی بايستی در زمینه سیاسی، قدرت استنتاج و درک متون عمومی دشوار را کسب کرده باشند .
انواع آزمون GRE :
اين آزمون در دو سطح General عمومی و Subject تخصصی برگزار می شود که دارای 3 قسمت درک زبانی verbal ، کمی quantative و قسمت تحلیلی analytic است. در قسمت زبانی معمولاً متضاد و مترادف کلمات دشوار پرسیده می شود و در واقع فقط به میزان دايرة لغات دانشجو توجه می شود .
لغات پرسیده شده واقعا دشوار و برای اکثر دانشجويان نا آشنا می باشد. در قسمت کمی سوالات رياضی نسبتا ساده ای پرسیده می شود تا توانايی های ابتدايی داوطلب مورد سنجش قرار گیرد. قسمت تحلیلی هم در مورد تحلیل يک موضوع بحث برانگیز می باشد و به صورت نوشتاری است. يعنی از داوطلب خواسته می شود تا در مورد موضوع مشخصی متنی بنويسد و تحلیل های شخصی خود را بیان کند .
شیوه های مختلف برگزاری :
اين آزمون به دو صورت CBT و PBT برگزار می شود اما در ايران فعلا فقط به صورت PBT برگزار می گردد. بر اساس برنامه ريزی های صورت گرفته از سوی موسسه ETS در آينده اين آزمون به روش iBT نیز برگزار می شود .